FTERIOTET

Klement Gjoni

Home
Agim Haderi
Abedin Merkuri
Aferdita Bezhani
Ahmet Avreci
Alaudin Haxhiu
Albert Xhama
Albina Haxhiu
Ali Celi
Ana Sadikaj
Antoneta Kurupi
Ardita Mita
Arif Kurupi
Arshi Brinja
Avni Shkurti
Axhem Shkurti
Azem Celi
Bahri Shkurti
Baki Gjoni
Bardhyl Xhama
Bastri Dauti
Bektash Gedo
Belul Brinja
Besim Elezi
Bilal Dusha
Dafina Shkurti
Daro Dhuli
Daro Shkurte
Demir Shkurti
Dervish Shkurti
Deshmoret
Difo Lona
Diktim Zhupa
Dilaver Shkurti
Dushaj Vellezrit
Edip Bezhani
Edlira Zani
Eduard Avreci
Eduard Zhupa
Ejup Mita
Elvira Kofina
Enalda Gjoni
Ervehe Dusha
Esat Xhama
Fatie Merkuri
Fatime Mato
Fejzi Hizmo
Fetah Zani
Fiqret Fterra
Flora Braho
Fuat Brinja
Fuat Mato
Gjulza Korkuti
Godo Zhupa
Hader Haderi
Hajdin Dhuli
Hamza Mehmeti
Hanko Hizmo
Hava Dhuli
Hava Ruko
Hazo & Zuho Malo
Hetem Malo
Hiqmet Dusha
Hiqmet Shehu
Hysni Trako
Iljaz Kofina
Ilmo Mehmeti
Isa Hizmo
Islam Zhupa
Ismail Bezhani
Ismet Elezi
Isuf Haxhiu
Jashar Mato
Jakup Mato
Kamber Brinja
Klement Gjoni
Klinton Mita
Kudret Mita
Lame Haxhiu
Lame Xhama
Lavdosh Zani
Levend Gjoni
Lime Dusha
Maks Memi
Malo Malo
Maro Kondi
Mecan Dauti
Mehmet Dusha
Mehmet Kofina
Meto Shkurti
Muzafer Korkuti
Muho Zhupa
Mufit Haxhiu
Mukadez Ruka
Myrteza Brinja
Nafiz Bezhani
Nail Bezhani
Nebi Dauti
Neim Zani
Nexhip Dauti
Nexhat Dauti
Nezir Shkurti
Nimet Mita
Pasho Zhupa
Pullumb Shkurti
Qenan Gjoni
Qerriba Mita
Razie Dusha
Razip Gjoni
Refik Bezhani
Remzi Braho
Resul Mita
Rexho Kurupi
Safet Kofina
Safet Memi
Sako Zeneli
Sali Celi
Samije Xhama
Sejko Hizmo
Selim Avreci
Selim Gjonika
Shaban Mita
Shaqo Mita
Shefki Mita
Shefqet Shkurti
Sheri Mita
Sherif Dusha
Sherif Lona
Shkelqim Shkurti
Shuquri Sadikaj
Sino Zhupa
Skender Dusha
Sulejman Mato
Sulo Haxhiu
Sulo Hizmo
Tahsin Elezi
Tare Braho
Teno Lona
Teodor Keko
Vahit Malo
Vahide Mato
Vehap Bezhani
Veip Mero
Vele Gjoni
Xhane Dusha (Mato)
Xhemal Mato
Xhevdet Kofina
Xhevo Gjonika
Zeko Braho
Zenel Shkurti

 

VAZHDIMESI  BREZASH

Ka nje numur te madh bij e bijash fterjote qe vazhdojne rrugen e tradites se  asimimit e te dijes te Fterres e te fterjoteve. Nje nga keta, apo me sakte keto bija, eshte dhe Kleva Klement Gjoni, 21 vješe, qe vazhdon me zell vitin e dyte te Fakultetit Ekonomik ne Bolzano te Italise. Ajo, bashke me motren, Marsiden maturante, jane shembull ne shkolle e ne jete. Ata kane trasheguar shume nga prinderit, Klementi e Vaja. Por  rrenjet e trashgimnise i kane ne Fterren e perbashket, te vendit, ku linden dhe u rriten gjysherit e tyre, Damua dhe Gjuzidea.

Damua, jetim, ne moshen 15 vješare, u rreshtua  ne brigaden e 8-te, e i partizane. Me šlirimin e vendit u be oficer marine. I šilter, fjalepak dashur me te gjithe, u bashkua per jete me Gjuzidene faqekuqe e tere zjarr rinor , e cila me 1948, ne moshen e Damos partizan, shkoi vullnetare ne hekurudhen Durres-Peqin. Pas ketij aksioni vazhdoi  shkollen e infermjereve, dhe, bashke me Damon, u bene qytetare te Durresit, ku linden e rriten  Klementin, Toninin, Zamirin e Neritanin.

Veshtire e paten Damua me Gjuzidene, qe lane  vendlindjen e tyre, Fterren, dhe u vendosen ne Durres ku jetuan si qytetare te denj durrsake per 50 vjet. Mirpo nuk e kane te lehte dhe djemte e tyre, qe ne mars te vitit 1991, iken si refugjate duke shkuar e u vendosur ne Itali. Dhe, ja sot  ata jane bere qytetare ne Italine e Veriut.    

Muzafer KORKUTI

Nr. 31 – dhjetor 2002

 

Enter supporting content here

Rruga Medar Shtylla  (ish rr. K.Parisit) pall. ABC konstr G.2 sh.1 ap.2  )
Tirana, ALBANIA